Uw welzijn

van A
tot Zorg

Uw welzijn

van A
tot Zorg


Uw welzijn

van A
tot Zorg

Curata

Forfaitair betalingssysteem

Op 1 september 2023 schakelt het Medisch huis Curata over naar een forfaitair betalingssysteem. Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen, aarzel dan niet om deze te stellen.

Wij geven je graag meer uitleg.


Wat is het forfaitair betalingssysteem?

Het medisch huis, het ziekenfonds en de patiënt gaan een contract met elkaar aan. Hierna ontvangt het medisch huis maandelijks voor elke patiënt een ‘forfait’ of een vast bedrag van je ziekenfonds.

Dit betekent dat als je je inschrijft je niet meer moet betalen voor raadplegingen en huisbezoeken door onze artsen of verpleegkundigen. Wij zorgen ook voor thuisverpleegkundige hulp. Enige voorwaarde is dat je bent aangesloten bij een ziekenfonds.

Maximaal inzetten op preventie en gezondheid.

We zijn ervan overtuigd dat ons team van artsen, verpleegkundigen en praktijkassistentes onze patiënten beter kunnen verzorgen en behandelen. Het geeft ons de kans om maximaal in te zetten op preventie en gezondheidsbevordering.

Indien je na een ziekenhuisopname of op vraag van een arts verpleegkundige zorgen in het medisch huis of thuis nodig hebt zal het medisch huis dit voor je regelen. Je hoeft hier als patiënt niets voor te betalen.

Locaties


Kessel

Kessel-Dorp 1
2560 Kessel

03 482 32 41
Dr. Ine Van Leeuw
Berlaar

Legrellestraat 74
2590 Berlaar

03 482 32 41
Dr. Inge Scheelen
Dr. Philippe Gooris

Inschrijven:

Elke patiënt van het medisch huis dient zich in te schrijven via een inschrijfformulier op papier. Dit vraag je in het medisch huis of download je hier. Je bezorgt het ons terug tijdens je volgende consultatie of steekt het in onze brievenbus. Vanaf de maand na je inschrijving betaal je niets meer voor een consultatie of huisbezoek.

Door in te schrijven engageer je je om steeds het medisch huis te contacteren wanneer je een huisarts of (thuis)verpleegkundige nodig hebt.

Wanneer je een huisarts of verpleegkundige consulteert binnen de zorgzone die niet verbonden is aan ons medisch huis moet je dit zelf betalen zonder tussenkomst van het ziekenfonds.

Heb je echter een dringend medisch probleem buiten onze openingsuren of bevind je je ver weg? Dan kan je wel een andere zorgverlener raadplegen en dan zal ons medisch huis je de kost van de consultatie zonder het remgeld terugbetalen.

Uitschrijven:

Je kan je steeds terug uitschrijven door het invullen van een uitschrijfformulier dat je hier kan vinden of vragen in het medisch huis.

De uitschrijving is administratief in orde vanaf de maand daaropvolgend.